Мобилен навигатор bg112.com Новини Политика Спорт Счетоводство Регионални 

Мобилен навигатор bg112.com


Уважаеми посетители, Вече може да използвате тази заглавна страница и на Вашият мобилен телефон или таблет
Вече може да свалите и мобилно приложение за Android от секция Download на менюто

 
П О Л И Т И К А


  ДНЕВНИК

dnevnik.bg Анализи

Борисов и "Джи Пи Груп": Защо точно сега

2018-10-17 12:05:00


В България премиерът може еднолично да спира обществени поръчки. Но така не може да разсее съмненията около тях. По-скоро ги затвърждава. Защо - коментира Ясен Бояджиев за "Дойче веле":"Няма да дам да ми се петни името", обяви за пореден път министър-председателят и нареди на подчинените си да извадят най-голямата строителна фирма от всички проекти с европейско и държавно финансиране. Както обясни един от постоянните медийни говорители на управляващата партия, "не е...

Прочетете още...

Джендърните изследвания в Русия - с 30-годишна традиция

2018-10-16 08:41:00


Т. нар. джендърни изследвания - "гендерные исследования" - в Русия имат повече от
тридесетгодишна традиция. Още преди 1991 г. са публикувани културно-
историческите изследвания на сексуалността на Игор Кон /1928 – 2011/, които се
приемат днес за класически. През 1989 – 1990 се заговаря за социалните изследвания
на пола като част от процесите на хуманитаризация и демократизация на науката в
Съветския съюз. Интересът към тях е...

Прочетете още...

Добре дошли в България, където е важно кого познаваш, а не какво си учил

2018-10-15 19:37:00


"Добре дошли в България, страната с най-бързо намаляващо население в света. В най-бедната държава в ЕС царят корупция и неравенство."
Това са заглавието и подзаглавието на статия във в."Айриш таймс", публикувана като част от проекта на изданието Rich Land, Poor Land за контрастите между заможните и бедните страни в ЕС, но съвпаднала със седмицата, в която премиерът Бойко Борисов заяви по повод убийството в Русе, че в чужбина срещу България били...

Прочетете още...

Два типа руска историография

2018-10-13 08:31:00


"...най-великият от Гръцките герои [Ахил] бил по произход Скит-Славянин, роден на бреговете на Азовско море, родината и на нашето доблестно Донско казачество". Славянският произход на Ахил пък го прави потомък на "на нашите древни предци Ариите", които "изпъквали сред всички останали обитатели на Земята от това време както със силата и ръста си, със стройността и красотата си, така и особено с благородството на душевните си свойства".
Тези...

Прочетете още...

#Тевиуправляват, #каквосбъркахме

2018-10-12 18:09:00


"Дневник" препечатва пост на аниматора Теодор Ушев от профила му в социалната мрежа "Фейсбук". Авторът е публикувал текста с хаштагове #тевиуправляват и #каквосбъркахме.
инт. Летището Виена. Кафене.
Силен глас зад мен.тел. разговор 1:Защото му даваш пари! Не му давай, бе! (повтаря се 7 пъти)
тел. разговор 2:
Глей са, накратко, щото съм извън Европа(?!) В Украйна съм, там некво представяне на ново българско кино(!?)...

Прочетете още...

Ганчев плати, но ще научи ли най-важния урок от феновете на ЦСКА

2018-10-12 07:00:00


Ще я купи, няма да я купи... Купи ли я вече? Преведени ли са парите?
Купуването на емблемата на ЦСКА се превърна в същинска епопея. В четвъртък следобед "ЦСКА - София" най-накрая съобщи, че дружеството "Ред енимълс" е платило сумата, с която спечели търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД.
Действие, с което Гриша Ганчев съумя да направи огромна крачка към бъдещето. Бизнесменът, на практика, беше притиснат до стената, като...

Прочетете още...

"Болестта на лопатата"

2018-10-11 17:00:00


Нещо се носи из въздуха. Тук-там припламва, дава на късо, има обгаряния, гневни реакции, сетне уж всичко се поуталожва. Злостта се влива обратно в социалните мрежи, в тъмната фуния на споделената несподелимост. До следващия път. Никой естествено не подозира кога ще настъпи той. Ала няма как да няма "следващ път". И никой не може да гарантира, че някаква неподозирана случайност – например масово отравяне с гъби – няма да се превърне в онзи катализатор, който да разрази гнева на дълго...

Прочетете още...

  КАПИТАЛ

Капитал - Политика и икономика

Волен като Волен без присъда

2018-10-17 13:26:00


Откакто е част от управляващата коалиция, а партията му влезе в кабинета на "Борисов 3", лидерът на "Атака" Волен Сидеров не прилича на себе си. Доскоро той изглеждаше тих и хрисим.

Напоследък обаче Сидеров започна отново да буйства - вътре в коалицията, а през последните седмици и по столичните улици. В понеделник спря излъчването на партийната телевизия "Алфа", като Сидеров посочи за виновник правителството (което партията му подкрепя). След това през телевизията той започна да...

Прочетете още...

Владислав Горанов е изпратил на ЕЦБ редактираните законопроекти за Банковия съюз

2018-10-17 13:06:00


С писмо от 8 октомври от финансовия министър Владислав Горанов до президента на ЕЦБ Марио Драги са изпратени ревизираните проектопромени в банковото законодателство, необходими за членството на България в Банковия съюз. Документите, както и предишната комуникация на българските институции към Франкфурт, са качени в секцията на сайта на Министерството на финансите (МФ), посветена на плана на действие за присъединяване към ERM II. От нея става ясно още, че с това ведомството приема, че фазата за...

Прочетете още...

Проекти за над 100 млн. евро ще се приемат по земеделската програма през 2019 г.

2018-10-17 12:35:00


Прием за проекти с общ бюджет над 100 млн. евро ще бъде отворен през следващата година по Програмата за развитие на селските райони. Това сочи индикативният график за работа на програмата през 2019 г., който е публикуван за обществено обсъждане. Плановете са през следващата година да се приемат проекти по седем схеми, включително за общински инвестиции и малки стопанства.

Най-много средства за поливно земеделие

Най-голямата схема, която ще бъде отворена през следващата...

Прочетете още...

Инвестициите в жилищно строителство в Гърция са се свили с 96% след кризата

2018-10-17 12:11:00


Инвестициите в жилищно строителство в Гърция са се свили с 96% между 2007 и 2017 г. Това отбелязва най-големия спад в този сектор в историята на страната. Въпреки че инвестициите в други подотрасли в строителството също са намалели - както като суми, така и като дял от общите инвестиции, при нито един сектор няма такова драстично намаление, пише гръцкият сайт ekathimerini.com.

Според Асоциацията на гръцките възлагащи дружества (SATE) през 2007 г. инвестициите в жилищно строителство в...

Прочетете още...

ФотоУтро

2018-10-17 06:43:00Прочетете още...

Вечерни новини: Квотите за наемане на хора с увреждания остават, саудитският дисидент може да е умрял при разпит

2018-10-16 18:35:00


Над "Джи Пи груп" няма политически и икономически чадър, а компанията ще търси правата си в съда - това заяви във вторник изпълнителният директор на строителната фирма Владимир Житенски в интервю за "Нова телевизия", след като в медиите изтече информация, че прокуратурата разследва физическо лице, свързано с компанията, за пране на пари. На ДАНС е възложено да установи всички механизми на финансирането на европейските проекти, по които работи компанията, а по думите на главния прокурор "парите...

Прочетете още...

БСК иска от Цецка Цачева да каже причините за срива на Търговския регистър

2018-10-16 18:34:00


"Неприемлива и опасна е тезата, че Агенцията по вписванията не знае какво е техническото състояние на дисковите масиви, на които съхранява данните от поверените ѝ за администриране регистри, още по-малко че не е била длъжна да предвиди и управлява риска от настъпване на технически дефект." Това се заявява в много остро писмо на Българската стопанска камара (БСК) до министъра на правосъдието Цецка Цачева и до директора на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, в което се подчертава, че...

Прочетете още...

  FROGNEWS

НОВИНИ и АНАЛИЗИ от FROGNEWS

Мемориалът в Хирошима осквернен от служители на Софийската опера

2018-10-17 13:23:51

Фенове на Локомогив София, техници в Софийската опера, са автори на вандалската проява в Хирошима. Това съобщи директорът на институцията акад. Пламен Карталов, цитиран от БНТ. Съставът е в Япония е на турне в страната и по думите на директора, след представлението ще бъде поднесено официално извинение. Служителите вече са уволнени и извадени от групата.

Прочетете още...

Пренареждане в православния свят (Част I)

2018-10-17 13:18:40

През последните два месеца в православния свят се случиха забележителни събития. Вселенската патриаршия, която разполага с първенстваща роля сред православните поместни църкви, се зае да обедини православните в Украина и да им предостави статут на автокефална църква, независима от руската.

Прочетете още...

ВМРО е пас в конфликта Сидеров-Симеонов

2018-10-17 13:15:20

ВМРО не иска да взема стана с конфликта между НФСБ и ”Атака”. ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили, обяви Искрен Веселинов. За нас от ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили, поясни той.

Прочетете още...

Кой и защо спря телевизия „Алфа“ – необичайните опечалени

2018-10-17 13:09:10

Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо. Този надпис се вижда на мястото, където доскоро се излъчваше програмата на партийната медия на „Атака“. Казват да питаме – питаме.

Прочетете още...

Още скандали с “Графа”: опорочен търг и неподходящи материали

2018-10-17 12:55:20

Дни след като цялото обществено внимание беше приковано върху некачественото строителство на ул. Граф Игнатиев, наше разследване, след подаден сигнал, разгръща по-дълбоки и смущаващи нередности, явно нарушение на закона за обществените поръчки (ЗОП) и влагането на неподходящи материали със съмнителен ефект в проекта за над 22 млн. лв, изпълняван от фирма GP Group. Затова екипът ни се консултира с юристи и изпрати сигнали до редица български и европейски институции с настояване за незабавна проверка на предоставените доказателства.

Прочетете още...

Радан Кънев: Не можете да надцакате Волен и Шиши на техен терен

2018-10-17 12:33:45

Радан Кънев публикува в блога си текст озаглавен ”Писмо до моите консервативни приятели”.

Прочетете още...

Пенсионери от цялата страна протестират пред МС

2018-10-17 12:30:55

Десетки пенсионери от цялата страна се събраха пред Министерски съвет с искане да им бъдат за преизчислени пенсиите. Възрастните хора обявиха, че през последните години са подложени на геноцид от българските управляващи. Постоянно се говори за излишък в бюджета, но според тях никой не мисли и не отделя достатъчно.

Прочетете още...

  СТАНДАРТ

Стандарт нюз

Президентът Радев наложи вето върху промени в Закона за държавната собственост

2018-10-17 14:03:46

Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за изменение на Закона за държавната собственост, приет от 44-ото Народно събрание на 10 октомври 2018 г., съобщава прессекретариатът на държавния глава. Справедливостта и честността на приватизационния процес обяснимо са във фокуса на обществото, защото чрез този процес в частни ръце преминават блага, създадени с труда на много поколения. Поради това законовите правила трябва ясно и точно да регулират разпореждането с държавната собствен...

Прочетете още...

ВМРО няма да взима страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров

2018-10-17 14:19:43

Нямаме желание да взимаме страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров - за ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединени патриоти" Искрен Веселинов пред репортери във връзка с позицията на НФСБ, с която те се разграничават от председателя на ПГ на „Обединени патриоти" Волен Сидеров. Той уточни, че вярва в държавническото начало на обединението на патриотите и уточни, че цел...

Прочетете още...

Румен Радев наложи вето върху част от Закона за държавната собственост

2018-10-17 14:07:56

Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за изменение на Закона за държавната собственост, приет от 44-то Народно събрание на 10 октомври 2018 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Справедливостта и честността на приватизационния процес обяснимо са във фокуса на обществото, защото чрез този процес в частни ръце преминават блага, създадени с труда на много поколения. Поради това законовите правила трябва ясно и точно да регулират разпореждането с държавната собстве...

Прочетете още...

Депутатите на Валери Симеонов снеха доверието си от Волен Сидеров

2018-10-17 13:52:44

Народните представители от НФСБ снеха доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти". Това става ясно от позиция на Народните представители от НФСБ, изпратена до медиите. По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти" от 11 септември 2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет", подписано...

Прочетете още...

Извънредно! Валери Симеонов свали доверието си от Волен Сидеров

2018-10-17 13:58:31

Трусът в управляващата коалиция и скандалите между сидеров и Симеонов са на път да сринат устоите на парламентарното мнозинство. След като Сидеров обвини Симеонов за човек на Сорос, днес дойде ответният удар на лидера на НФСБ. Петима народни представители от ПП НФСБ В 44-то НС: Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев, Петър Петров, Славчо Атанасов, Георги Колев и Йордан Апостолов в специално обръщение заявяват, че снемат доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Народните предста...

Прочетете още...

Илияна Йотова: Има прехвърчане на искри между президента и МС, защото екипите виждат бъдещето на България по различен начин

2018-10-17 13:55:12

Посещението в Украйна беше дългоочакано. Посетихме десетки села, срещнахме се с българската общност в страната. Проведохме разговори по всички проблеми. Най-голямата тревога на хората е свързана със запазването на българския език. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ. "Имаме уверение от властите, че езикът ще се запази. Но това е само на хартия. Вероятно обаче, ако села с различни етноси се слеят, българският език няма да се запаси. Обещанието, което българите в Украйна искат да полу...

Прочетете още...

Каракачанов се съгласил да пази "радиомълчание" за изтребителите

2018-10-16 18:39:55

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази съгласие с призива на президента да се пази "радиомълчание", докато тече конкурсът за придобиване на нов изтребител за българската бойна авиация, съобщи БНР. "Не е логично да се говори за който и да е от четирите самолета в момента. Това би могло да се изтълкува в следващия момент, когато вземем някакво решение, че е имало предварително нагласени неща или че е имало някакъв предварителен сценарий", каза Каракачанов. Работата на ...

Прочетете още...

Цветанов: Когато внасяш вот на недоверие без да имаш алтернатива, това е просто заяждане

2018-10-16 17:23:36

Един вот на недоверие може да бъде успешен само ако имаш алтернатива. Когато обаче нямаш такава, значи, че просто се заяждаш. Това заяви в Смолян пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „За БСП е лесно да дават страшни оценки и прогнози за българското здравеопазване при положение, че не предлагат алтернатива и не носят отговорност. Преди да търсят противопоставяне в сектор здравеопазване, нека първо си спомнят какъв е техният принос за н...

Прочетете още...

Марешки: Президентът наруши конституцията - народът не е мълчаливо стадо!

2018-10-16 17:07:49

С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители, президентът Румен Радев на практика наруши българската Конституция. В чл. 39 се казва: „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин". Аз и парламентарната група на ВОЛЯ отказваме да мълчим!", категоричен е председателят на партията Недопустимо е държавният глава да настоява за мълчание, когато пред очите ни се извършва най-големият грабеж от на...

Прочетете още...

Искат от Цветан Цветанов съдействие за създаване на център за надарени деца

2018-10-16 14:15:14

Със съдействие за изграждане на център за надарени деца в Широка лъка се ангажира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов днес. Идеята пред него и народния представител д-р Красимир Събев бе представена от кмета Васил Седянков и днешните будители в родопското село – директорите на музикалното и на основното училище. Подобен модел вече е съществувал в Широка лъка преди години, като сега искат да го надградят. По време на посещението на Цветанов в Широка л...

Прочетете още...

  DIR.BG

Dnes.Dir.bg

В ГЕРБ притеснени от раздорите в "Обединени патриоти"

2018-10-17 13:41:12

"Трябва да говорим по между си, а не чрез медиите, това е по-добрият тон", призова Цветан Цветанов

Прочетете още...

Цветанов: Доказателствата за Скрипал вече са много по-ясни, да се съобразим с Европа

2018-10-17 13:34:00

Председателят на ПГ на ГЕРБ не отговори дали задължително трябва да гоним руски дипломати

Прочетете още...

Борисов с нов траш за два храма и семинарията в Пловдив

2018-10-17 12:48:43

Кабинетът отпусна общо 1,3 млн. лв. в отговор на ангажимент към Светия синод

Прочетете още...

МС одобри проект на Закон за хората с увреждания

2018-10-17 12:04:41

Въвежда се нова индивидуална оценка, която ще отразява потребностите на човека с увреждане

Прочетете още...

Ананиев нареди проверка за починалия Адриан, търсят виновника

2018-10-17 11:43:48

29-годишният Адриан Петков почина, докато чакаше за белодробна трансплантация

Прочетете още...

ДПС за скандала при Патриотите: Темата за разводите ще я оставим на адвокатите

2018-10-17 11:26:01

За внесения вот на недоверие Мустафа Карадайъ посочи, че Движението за права и свободи ще изложи различни аргументи от тези на БСП

Прочетете още...

Елена Йончева: Правителството е в агония

2018-10-17 11:11:17

Тече битка за постове и разпределение на финансово влияние, каза депутатът от БСП

Прочетете още...

Премиерът Борисов се срещна с брата на починалия Адриан

2018-10-17 11:06:07

Трябват реформи в донорската програма, твърди Алберт Петков

Прочетете още...

Веселинов: Незряло е да се разрушава постигнатото единство на патриотичните сили

2018-10-17 10:37:01

Надяваме се събитията да са обратими, каза депутатът от ВМРО

Прочетете още...

Ячев: Ще искаме оставката на Сидеров като председател на ПГ на ОП

2018-10-17 10:13:56

Целта на Сидеров е разбиване на ПГ и управляващата коалиция, твърди народния представител от НФСБ

Прочетете още...

  ACTUALNO.COM

Актуални новини от България и света.

Корумпираната медийна среда доведе до липса на контрол на властта, смята разследващ журналист

2018-10-17 13:56:00

"Тежкото отравяне на медийната среда в България, до което доведе комбинацията от монополизирана издателска и разпространителска дейност, предизвика пълен колакс на регионалната журналистика." До този извод е стигнал разследващият журналист Спас Спасов, който работи повече от 15 години като кореспондент за "Капитал" и "Дневник" във Варна. Той разкри редица примери за различни нарушения на лица и групи, представляващи местната власт, които в даден момент са прикриван

Прочетете още...

Държавата се похвали, че догодина ще даде още половин милиард лева за пенсии

2018-10-17 13:52:00

Почти 10 млрд. лева ще отидат за пенсии догодина, т.е. 500 млн. лева повече. Това стана ясно от изказване на социалния министър Бисер Петков след днешното редовно заседание на Министерския съвет (МС), предаде bTV. Петков напомни, че таванът за пенсиите няма да отпадне, но от 1 юли догодина ще стане 1200 лева. Това значело, че 40 000 пенсионери ще вземат толкова, колкото действително са заработили, а няма да им бъде реално удържано. Петков съобщи още, че преди две – три седмици е имал

Прочетете още...

МС прие нови текстове в Закона за чистотата на въздуха

2018-10-17 13:50:00

Правителството одобри изменения и допълнения в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Една от целите е хармонизиране и привеждане в съответствие с европейското на национално законодателство. С промените в закона се регламентират изисквания за качество на твърдите горива (въглища и брикети), използвани за битово отопление от населението и определяне на контролен орган по прилагане на тези изисквания. Целта е намаляване на емисиите на фини прахови частици (ФПЧ) и серен диоксид, посредством из

Прочетете още...

Експерти: Бананът няма място в закуската ни

2018-10-17 13:48:00

Няма съмнение, че бананите са една от най-здравословните храни, съдържащи в голямо количество калий, магнезий и фибри. Експертите обаче не ги препоръчват за закуска. Бананите съдържат 25% захар, което рязко повишава нивото на инсулин. Последствието е, че ставаме уморени и бързо огладняваме. Това означава, ако сутринна закуска си хапнете банан, скоро ще огладнеете отново, пише македонският портал Арт Кухня. Но добрите новини са, че ако не искате да се откажете от бананите за закуска, можете да

Прочетете още...

В Кърджали правят спортна зала за 3,6 млн. лв.

2018-10-17 13:36:00

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. в размер на 3 663 000 лв. Със средствата ще бъде финансирано изграждането на многофункционална спортна зала в град Кърджали по проект, представен от областния управител на Област Кърджали, по реда на Наредба № 2 от 08.05.2014 г. за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения. В проекта се предвижда изграждане на многофункционална спортна зала, която да се

Прочетете още...

Облекчават изискванията за лов на дива свиня

2018-10-17 13:20:00

Правителството прие постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Отпада изискването за присъствието на длъжностно лице от държавното горско или държавното ловно стопанство при индивидуален лов на дива свиня в ловностопанските райони, предоставени на ловните дружини. Изменението е поради спешната необходимост от редуциране броя на дивите свине в страната, с цел превенция на заболяването африканска чума по свинете. При провеждане на

Прочетете още...

Как се санира двойно и тройно по-скъпо - Благоевград е крещящ пример

2018-10-17 13:10:00

Разследване на журналистката Мариета Димитрова разкрива реалните цени на уж безплатното саниране по Програмата за енергийна ефективност и за странни разминавания в парите, плащани за различни сгради в Благоевград. Тя разказва, че след внимателен преглед на Програмата за енергийна ефективност и проследяване на свършената работа има сериозно разминаване с твърденията на властите. По думите ѝ, Благоеврад е първенец по осъществени проекти и усвоени средства за саниране. "Парите за безплатно

Прочетете още...

Газова експлозия в руски техникум, има десетки жертви (ВИДЕО)

2018-10-17 13:09:00

Експлозия е избухнала политехническия техникум в руския град Керч. Според руската информационна агенция "Риа Новости" има десетина жертви, петдесетина души са ранени. Съгласно първоначална информация, взривът е станал в столовата. Засега версията е газова експлозия. Не е ясно обаче какво точно я е причинило. Междувременно в руския аналог на Facebook - "ВКонтакте", се появи информация, че няма достатъчно линейки, които да поемат пострадалите. Затова някои от ранените са би

Прочетете още...

Отпуснаха 1,3 млн. лв. за храмове в Ловеч, Бургас и за духовната семинария в Пловдив

2018-10-17 13:05:00

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2018 г. в размер на 1 300 000 лв. От тях 200 000 лв. са за довършителните дейности по новостроящия се катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Ловеч, а 500 000 лв. - за довършителни дейности по новостроящия се храм „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Бургас, кв. Меден рудник. С останалите 600 000 лв. ще бъде направен основен ремонт на Пловдивската духовна семинария &bdqu

Прочетете още...

Ясен е победителят във VIP Brother

2018-10-17 13:01:00

Константин Трендафилов, както е истинското име на Папи Ханс, ще се окичи с приза „Любимата звезда на България“ от предаването VIP Brother. Изпълнителят на „Кекс“ се е договорил с продуцентите за престижното първо място, което да го изстреля на още по-големи висоти. Бизнесменът Петко Димитров е другият сочен за финалист участник. Папи Ханс обаче го превъзхожда, тъй като има различна фенска маса. Харесван е от интелектуалци заради произведенията, които пиш

Прочетете още...Всички права са собственост на съответните издатели